MIDDEN - DELFLAND

Nieuwe golffaciliteiten op golfbaan Delfland

Nadat eind vorig jaar de overdekte driving-range met 12 afslagplaatsen al open gegaan was, is alles op alles gezet om ook de overige faciliteiten uit de 1e fase zo snel mogelijk te realiseren.

Onlangs zijn nog eens 14 niet-overdekte afslagplaatsen beschikbaar gekomen, zodat nu op 26 plekken geoefend kan worden. Tevens is een tweede uitgiftemachine voor oefenballen bijgeplaatst met een totale capaciteit van 12.000 ballen.

Naast de driving-range is inmiddels ook een volwaardige putting green beschikbaar en is een tijdelijke faciliteit aangelegd om ook bunkerslagen en korte slagen richting green te oefenen.

Voor al enigszins geoefende golfers zijn 4 aantrekkelijke en zeker niet simpele par 3 holes opengesteld. Deze holes zijn bij uitstek geschikt voor verbetering van het korte spel naar de green. Ter afronding van de 1e fase wordt nu hard gewerkt om eind van dit jaar nog 5 extra par-3 holes beschikbaar te hebben, zodat een volwaardige 9 holes par 3 baan bespeeld kan worden.

Tenslotte zal zeer binnenkort provisorisch een wat langere 6 holes baan uitgezet worden, met name bedoeld voor beginners. Echter meer geoefende golfers kunnen hier de wat langere slagen oefenen.

Tweede helft van dit jaar zullen ook de eerste werkzaamheden starten voor de realisatie van de tweede fase, bestaande uit een prachtige 18 holes baan. Verwacht wordt dat de 18 holes baan in 2003 open gaat.

Golfbaan Delfland is bereikbaar via het fietspad langs het sportpark Schipluiden en via het Kruithuiswegviaduct over de A4.

Informatie: http://www.golfbaan-delfland.nl/

Telefoon golfbaan: 015 - 3801796.

23 december 2013