Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

DIOS lentefeest 2001

Het negentiende DIOS lentefeest is van start gegaan met mooi zonnig weer. Het programma van dit feest biedt voor jong en oud een aantal gevarieerde activiteiten. Een kort verslag van deze activiteiten is te vinden op de lentefeestsite. Dit feest begon al woensdag vóór Pinksteren met o.a. een rommelmarkt en survival voor de jeugd. Vaste onderdelen zijn o.a. de DIOS Lenteloop op de zaterdag (dit jaar wat nattig) en het DIOS Lenteconcert in de tent op Pinksterzondag door muziekvereniging Sint Caecilia. De avonden worden uiteraard gebruikt voor leuke feesten in de tent.


Start twee kilometer.

Het Lentefeest is ooit ontstaan toen de Hoornse handbalvereniging DIOS in 1982 tien jaar bestond. Om dit goed te kunnen vieren was een tiendaagse feestweek nodig. Voor alle leeftijden moest er iets te doen zijn. Het succes was daar! Het bestuur van DIOS besloot er een jaarlijks feest van te maken, wel ingekort tot een week. De eerst vijf feesten waren op het sportterrein van DIOS. Het voorstel van de gemeente om voortaan het feest op het Julianaplein te houden viel in goede aarde. Het Lentefeest is een echte dorpsaangelegenheid geworden!

De Lenteloop kent vier categoriën. De jongsten (3-6 jaar), rechts de start, lopen één kilometer. Dan de twee kilometer (7-12 jaar), vijf kilometer (alle leeftijden) en tien kilometer (ouder dan 15)


Start één kilometer - kinderen 3-6 jaar.

Op zondag, 1e Pinksterdag, is het het traditionele Lentefeestconcert, dit keer door het jeugdorkest van Sint Caecilia, o.l.v. Wim Gielesen. Het publiek in de volle tent genoot van een gevarieerd concert. De vijf "Trombones on the run" sloten het optreden af. Lees meer over dit concert op de website van Sint Caecilia.

22 april 2024