Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

7 juli - Kadeloop

De Kadeloop in Schipluiden is een activiteit met een grote regionale uitstraling. Vandaag de 23e editie van deze hardloopwedstrijd, georganiseerd door "De Hardloper". Hét nummer is natuurlijk de 12 kilometer die mee telt in het Maasmond-Westland klassement. Ongeveer vijf kilometer van deze afstand gaat over het smalle pad van de Vlaardingsekade. Dit pad langs de Vlaardingsevaart werd vroeger gebruikt om de trekschuiten naar Vlaardingen te slepen. Inhalen is bijna onmogelijk, behalve op een handvol bredere stukken, die zijn aangelegd als onderdeel van het nieuwe fietspad ónderaan de dijk. Maar vandaag was dit fietspad verboden terrein voor de lopers!.


Achter elkaar blijven!!

De weersomstandigheden waren uitstekend: lekker warm en geen directe zon, maar wel een behoorlijk hoge luchtvochtigheid en af en toe een donderklap en een kort regenbuitje.

Het programma van de Kadeloop bestaat uit de vier afstanden:

  • 1 km peuterloop (3 t/m 6 jaar).
  • 2 km jeugdloop (7 t/m 13 jaar).
  • 5 km.
  • 12 km voor geoefenden.

In totaal deden 1250 atleten mee, waarvan 735 bij de 12 km.


Alles wordt vastgelegd!!


Klaar voor de één kilometer start... en ...af.


Een sfeervolle passage nabij Korpershoek. Vele hardlopers zullen blij zijn bij het zien van dit bord, links, en de wetenschap dat de finish niet ver meer is!

21 april 2024