Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Receptie gemeente Schipluiden

Op donderdagavond 4 januari 2001 organiseerde de gemeente Schipluiden haar Nieuwjaarsreceptie in de Hoornbloem in Den Hoorn. Voorafgaand aan deze receptie voerde het Schipluidense koor Vivace o.l.v. Koos van Beurden de opera Dido en Aeneas van Henri Purcell uit. Aansluitend sprak burgemeester J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart haar nieuwjaarstoespraak. Een gezellig samenzijn met een drankje en een hapje besloot deze goed bezochte avond.

Zonder in teveel details te treden noemde Van Bijsterveldt de kracht van het grote aantal vrijwilligers in de gemeente Schipluiden. Uiteraard kwam de gemeentelijke herindeling even ter sprake. Steeds meer partijen zijn het eens met Schipluiden dat een Midden-Delfland gemeente een betere keus is dan opgaan in één grote gemeente Westland. Vervolgens gaf de burgemeester aan dat aantal grote projecten in de gemeente gaan plaats vinden: dit betreft bijvoorbeeld het plan Look-West met de nieuwe school en de ontwikkeling van de Harnaschpolder. Van Bijsterveldt stond even stil bij de tragische gebeurtenissen in Volendam, met ook een wenk in de richting van het rampenbestrijdingsplan in de regio.

Tot besluit wenste zij iedereen alle goeds in 2001, een jaar met weer vele nieuwe uitdagingen.

22 april 2024