Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Aan Tafel - Eten en drinken in het verleden

Dat is de titel van de tentoonstelling die op donderdag 26 april 2001 werd geopend door wethouder Keijzer in het Museum Tramstation in Schipluiden. Bij opgravingen in o.a. Delft en Schipluiden is veel kennis over de eetgewoonten van de mensen uit de Middeleeuwen en daarna bekend geworden. Een groot deel van de tentoongestelde voorwerpen komt uit opgravingen van de archeologische dienst van Delft. Ook uit opgravingen in Schipluiden is een aantal voorwerpen te zien, waaronder een serie fraaie majolica borden afkomstig van de buitenplaats 't Huys ten Dorp (in de Dorppolder).

Epko Bult (links), gemeente archeoloog van Delft en Schipluiden, noemde tijdens de opening de voortrekkersrol die de gemeente Schipluiden en de vereniging Oud-Schipluiden speelde bij het verkrijgen van het recht zelf archeologisch onderzoek te mogen doen in de gemeente. Het Tramstation is trouwens een officieel depot van de opgravingen in de gemeente Schipluiden! Bij elke opgraving blijkt steeds weer het belang van het onderzoek naar het verleden. Een publicatie over bijvoorbeeld kasteel Keenenburg, waarbij Epko 25 jaar geleden ook betrokken was, en een tentoonstelling als deze zijn de "krenten uit de pap".

De openingshandeling was een "act voor drie personen",  wethouder Keijzer, archeoloog Bult en Voorzitter Moerman. Zij brachten een toast uit op het succes van de tentoonstelling "Aan Tafel". Voor deze gelegenheid werd de wijn geschonken in "glaasjes" van rood aardewerk.

De tentoonstelling is samengesteld door medewerkers / vrijwilligers uit Delft en Schipluiden en duurt nog tot eind december 2001.

De foto's boven tonen een aantal beelden van de tentoonstelling "Aan Tafel". Samen met de begeleidende foto's en afbeeldingen ben je even een paar eeuwen terug in de geschiedenis.

22 april 2024