Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Toneelvereniging VAT '75

Op zaterdag 24 en zondag 25 november 2001 heeft onze Schipluidense toneelvereniging VAT '75 met veel succes in het Jeugdhuis twee eenakters gespeeld.

"Hofleveranciers" van Daphne de Bruin werd als eerste opgevoerd. Met dit stuk behaalde VAT'75 op het Westofal in Naaldwijk vier nominaties van de zeven uit te reiken prijzen. Twee ervan werden gehonoreerd met een prijs. Lidia van Mil ontving de prijs voor de "Beste actrice van het festival" en de groep bestaande uit Greet Arkesteijn, Lidia van Mil en Ellen van Adrichem sleepte tevens de "Persprijs van de Westlandsche Courant" in de wacht. De resterende nominaties waren voor de "Regieprijs" en de "Aanmoedigingsprijs van theater De Naald".

In de satirische eenakter "Hofleveranciers" krijgen Juliana en Beatrix op de vooravond van de kroning van Willem- Alexander bezoek van de lang overleden Wilhelmina. Er wordt naar een oplossing gezocht om na drie koninginnen toch weer een koningin op de troon te krijgen. De tweede eenakter "De Koningin" van Cockey van Bokhoven werd gespeeld door Ad van den Berg en Joop Hofstede. Dit was een komisch en ontroerend stuk, waarin twee mensen van wat oudere leeftijd elk jaar plaats nemen langs de route van de Gouden Koets op Prinsjesdag. Tijdens het lange wachten wordt hun leven uitgesponnen en laten zij hun frustraties op elkaar los.

Er moesten veel mensen teleurgesteld worden, omdat de zaal twee maal in de voorverkoop al uitverkocht was. Daarom zal VAT '75 op de vooravond van het huwelijk van Willem- Alexander en Máxima op vrijdagavond 1 februari 2002 deze twee eenakters nogmaals opvoeren in "De Hoornbloem" te Den Hoorn

Na afloop: de feestband Máxima is terug!!! toegang voor allen!

Plaats : Hoornbloem in Den Hoorn
aanvang : 20.00 uur
Toegangsprijs € 6,00
Kaarten zijn verkrijgbaar bij:
Ad van den Berg Tjalk 9 Schipluiden
Ellen van Adrichem Kasteellaan 60 Schipluiden
Joop Hofstede Westlander 20 Schipluiden
Ineke de Vries Reigerpad 2 Schipluiden
Hoornbloem  Den Hoorn

Bijdrage: Carla van den Berg

21 april 2024