Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Open dag manege Chardon

De grote vrachtwagen aan de parallelweg langs de A4 kondigde het al aan. Op deze mooie zonnige en warme zondag, 24 juni, was het een grote drukte op de manege Chardon langs de Rijksstraatweg bij de jaarijkse "Open Dag". Al bij binnenkomst van het mooie complex begroetten enkele paarden de bezoekers. Achter de oorspronkelijke boerderij is een groot aantal nieuwere gebouwen neergezet, waaronder twee binnenmaneges en een aantal stallen voor zo'n 100 paarden.

De bezoekers konden genieten van allerlei demonstraties zoals dressuur en vierspan rijden. Het vierspan rijden is één van de specialiteiten van Ysbrand Chardon, die onlangs zijn zoveelste wedstrijd won.


Dressuur in amazonezit.

De kinderen, meest "amazones", konden in één van de binnenmaneges ervaren wat het is om op een paard te zitten. In de Jan-plezier kon men vervolgens de directe omgeving van het complex eens rustig bekijken.

22 april 2024