Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Wateroverlast

Op diverse plaatsen in Schipluiden heeft de regen van woensdag 19 september voor flinke overlast gezorgd. Er viel een kleine 100 mm. De brandweer reed af en aan met pompen en slangen. Op een aantal plaatsen werkte de riolering niet goed. De Boomgaardslaan bij f.a. v.d. Berg had een flinke overstroming. Het waterniveau in de boezem van Westland stond maar enkele centimeters onder het brugdek van de Valbrug.


Holierhoek en kinderboerderij.


Rijksstraatweg bij Hodenpijl

Nabij de oude pastorie langs de Rijksstraatweg bij Hodenpijl is een flink stuk van het talud van deze weg naar beneden geschoven. Zandzakken zorgen voor tijdelijke ballast en twee containers zorgen ervoor dat geen autoverkeer langs deze plek mogelijk is om het gevaar van verdere inzakking niet te vergroten. Verkeer kan via Maasland (Oostgaag) of via de Dorppolderweg naar De Lier en vandaar naar Delft.

De door weerprofeten aangekondigde 100 mm voor woensdag 20 september ging gelukkig niet door (foutje bedankt). Het werd (overdag) droog en behoorlijk zonnig, zodat de gemalen rustig hun overwerk konden doen.

De provincie laat er een damwand plaatsen. Een deel van het werk is inmiddels gedaan en de weg is, in ieder geval buiten werktijd, voor de helft opengesteld. Binnenkort zal de weg weer volledig worden opgesteld en kan het sluipverkeer weer bezit nemen van de weg.

21 april 2024