Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Varend Corso: prachtig kijkspel

Het Varend Corso Westland 2001 trok op 4 en 5 augustus door het Westland, Den Haag en Delft. Op zondag 5 augustus trok het meer dan één kilometer lang lint van 66 versierde boten ook door Den Hoorn en Schipluiden, om daarna via Maasland in Maassluis te eindigen. Het weer van zondagochtend dreigde roet in het eten te gooien: een enorme hoeveelheid regen met onweer zorgde voor veel overlast en een hoog waterpeil in Delflands wateren. Na een vertraging mocht de tocht toch doorgaan van het Hoogheemraadschap van Delfland. De minimale doorvaarhoogte van 150 centimeter onder het grote aantal bruggen bleek overal aanwezig.


Doortocht in Schipluiden.

Het motto van het corso, Kleurige Klanken, zorgde voor een prachtig kijkspel (en af en toe luisterspel bij de muziekboten). De platte veilingschuiten, oude zeilende Westlanders, sloepen en andere vaartuigen deden mee voor een eerste prijs in de verschillende categorieën. Op een aantal strategische plaatsen werd uitleg gegeven over de voor varende boten. Ruwe schattingen geven aan dat het aantal bezoekers wellicht hoger is dan vorig jaar (150000).


Eerste prijs van de vrije inzenders.


"De Componist", eerste prijs van de corsoboten.

Website: www.varendcorso.nl

21 april 2024