Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Gouden Tijden voor IJsclub Vlietland

Koude Tijden zijn Gouden Tijden voor een IJsclub.

Evenals met Kerstmis 2000 het geval was, bleek ook nu weer. IJsclub Vlietland kon de 400 meterbaan aan de Holierhoek in Schipluiden als de eerste in de regio openen op dinsdag 16 januari 2001. De volgende dag, na een flink nachtvorstje lag op woensdag de baan er schitterend bij. 's Ochtends voor de "snelle jongens en meiden" en 's middags voor de schooljeugd. Geleidelijk aan liep de ijsbaan flink vol. Voor velen was de eerste keer op het ijs best lastig.


Gauw naar binnen, schaatsen aan en...


Vertel me nu maar hoe schaatsen gaat....


en,...hoe meer hulp hoe beter!!!


Een aantal geoefende schaatsers vertrekt binnenkort naar de Weissensee (alternatieve 11 stedentocht) in Oostenrijk. Maar voor de kippen hoeft het niet zo...zij zoeken het wat hoger op terwijl op de achtergrond de schaatsers voorbij rijden.

Uiteraard werd ook 's avonds, bij de sfeerverlichting, volop gebruik gemaakt van de baan. IJsclub Vlietland kon vele honderden nieuwe leden inschrijven (á fl.15,- per jaar). Het totaal aantal leden is inmiddels al boven de 3000 gekomen.

Vandaag (18 januari 2001) zijn er al een aantal schaatsers over de Vlaardingsevaart naar Vlaardingen gereden (alhoewel het ijs nog wel wat dun was). Het ijs op de Vlieten naar Maasland leek nog niet betrouwbaar.

Op Zondag 21 januari zijn er diverse wedstrijden gepland op en om de ijsbaan, maar....of ze ook werkelijk door kunnen gaan?

De ijsmeesters overleggen op de zaterdagmiddag en werken met maximale energie om de baan schoon te krijgen. Als nu de vorst vannacht ook meewerkt en de sneeuw uitblijft, wie weet...

Zaterdag 20 januari 2001 kun je in Giethoorn een toertocht rijden!. Maar Helaas: AFGELAST.

Zouden we dit jaar nog een echte elfstedentocht krijgen?

In ieder geval werd er een alternatieve elfstedentocht gereden in Schipluiden!!. Met man en macht is zaterdagavond tot laat gewerkt om de grote hoeveelheid sneeuw aan de kant te krijgen. Met behulp van die sneeuw was een afwisselend parcours uitgezet. Een Kluneplaats en de brug bij Barthlehiem ontbraken niet. Alleen jeugd van Schipluiden kon op zondagmiddag de "Friese elfsteden' aandoen (het ijs liet een te grote toeloop niet meer toe). Met een volle stempelkaart volgde een versnapering.


Volwassen toeschouwers aan de kant!

22 april 2024