Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Opening handbal accommodatie sv Schipluiden

Na een periode van bouwen en klussen was het dan zover: het nieuwe complex kon geopend worden. Op vrijdag 23 maart om 19.00 uur werd de openingswedstrijd gespeeld: Dames 1 van Schipluiden tegen Dames 1 van D.I.O.S. Het terrein was versiert met vlaggen en ballonnen. De teams werden bij de opkomst op het veld begeleid door 2 jeugdteams met een 30 meter lange geel/blauw vaandel. De mini's riepen hun yell uit bij het groeten van de wedstrijd.

Het toegestroomde publiek kon hierna genieten van de wedstrijd voor zo lang je het goed kon zien, want de verlichting was niet optimaal. Daardoor besloot de scheidsrechter om de wedstrijd in te korten vanwege blessuregevaar (later bleek dat Helma Meeuwisse in het gips moest). De dames van D.I.O.S. hadden de eerste score, en al snel stond het 0-2. Schipluiden was wat zenuwachtig van de spanning.

Maar Gelske scoorde de eerste treffer en daarna ging het beter. Met de rust was de stand 5-2 in het voordeel van Schipluiden. Na een korte pauze floot de scheids voor hervatting van het spel. De jeugd was duidelijk aanwezig om aan te moedigen en liet zich goed horen door middel van yells en spreekkoren. Het hielp want D.I.O.S. kwam net als Schipluiden maar met één doelpunt in de tweede helft, dus de uitslag was 6-3.

Na de wedstrijd hield de voorzitter een woordje, hij bedankte de mensen die geholpen hadden de bouw van het clubgebouw mogelijk te maken.Ook de sponsors en verschillende commissies werden bedankt. Daarna was de officiële opening van de kantine.

Wethouder H. Keyzer moest gaan scoren op het handbaldoel dat voor de open deuren van de kantine stond.

Carola, een jeugdkeepster, mocht de zware klus klaren de bal tegen te houden. Bij de 4e poging van de wethouder was het raak... er was gescoord!!

De bal was binnen en dat was ook het teken om omhoog te kijken.

Want het vuurwerk barste los en onder luid applaus was de officiële opening een feit. Daarna konden alle bezoekers de kantine bekijken. Het was een gezellige drukte, met een beetje doorschuiven konden alle mensen onder genot van een kopje koffie en een drankje de avond voort zetten.

Bijdrage: Marian v.d. Vaart

De handbal accommodatie een paar dagen vóór de officiële opening.

22 april 2024