Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Straatnamenboek gemeente Schipluiden

Het was het wachten meer dan waard!! Al vanaf 1991 is de vereniging Oud-Schipluiden er mee bezig geweest. Na een eerste inventarisatie van de straatnamen in de gemeente door C.P. Snijder is uiteindelijk dit bijzonder fraai vorm gegeven boek van de drukpers gerold. Op overzichtelijke wijze en met veel informatie en fotomateriaal, vaak in kleur, geeft het boek een overzicht van de dorpskernen Schipluiden en Den Hoorn en alle buurtschappen en alle straten.

Op een foto van de Woudseweg uit ca. 1928 is deze weg nog heel wat rustiger dan tegenwoordig (zelfs met de A4). De Woudseweg dateert al van vóór 1500, toen Woutwech genoemd, en speelde ook een belangrijke rol bij de ontginning van dit deel van het Westland. In 1928 werd de weg overgedragen aan de provincie en heet nu ook de N223 als belangrijke verbinding tussen Delft en De Lier

Wist je bijvoorbeeld dat de Keenenburgweg vroeger Veenweg heette? De huidige naam komt natuurlijk van het vroegere kasteel Keenenburg, dat er vlakbij stond. De weg was toen (ca. 1917) niet veel meer dan een karrenspoor met een sloot ernaast. De laatste boerderij is overigens pas voor de bouw van de Dorpshoeve gesloopt! Het huidige Jeugdhuis was vroeger de gereformeerde school (achterste grote huis).

Het "eerste exemplaar" is op 3 juli officieel overhandigd aan burgemeester J.M. van Bijsterveldt-Vliegenthart, tijdens de gemeenteraadsvergadering.

Het straatnamenboek is te koop in het museum Tramstation Schipluiden.

Bent u geïnteresseerd in een exemplaar, Email Midden-Delfland.net (middels het reactieformulier) met opgave van naam, adres en telefoonnummer en het verzoek om het straatnamenboek te ontvangen.

Volledige informatie:

Waar wonen wij, Straatnamen in de gemeente Schipluiden
Onder redactie van J.W. Moerman en A.A. Olsthoorn
Eindredactie O. Spinnewijn
Uitgave: Historische Vereniging Oud-Schipluiden
ISBN 90 76940 02 9
NUGI 641

22 april 2024