MIDDEN - DELFLAND

Koninginnedag druk bezocht

Zowel in Schipluiden als in Den Hoorn werd het grote aantal activiteiten druk bezocht. Het mooie weer bij behaaglijke temperaturen hielp natuurlijk ook mee. 

De jaarlijkse lintjesregen bracht er vier naar inwoners van de gemeente Schipluiden, t.w. mevrouw J. van der Burgh-de Rooij, de heer L.P. Gerritse, de heer J.J. Gouweleeuw en de heer P.J.M. Haring (helaas is de heer Haring overleden voordat hij de onderscheiding in ontvangst kon nemen).

 


Een prijs voor de huwelijksboot!

Den Hoorn heeft weer een oranje comité dat een vol programma organiseerde voor jong en oud. Zondagavond, 29 april, begon dit met een lampionnenoptocht waarbij een lange stoet de muziek van Sint Caecilia volgde op haar tocht. Op koninginnedag was er al vroeg de versierde optocht met aansluitend de toespraak van de burgemeester en het Wilhelmus. 

De dag werd vervolgd met kinderspelen, een vrijmarkt, jeu-de-boules toernooi en natuurlijk Maxima! De feestband met deze naam liet al van zich spreken via de oranje affiches. Vóór de Hoornbloem hield de band het publiek goed bezig en presenteerde daarbij ook hun volkslied van Den Hoorn met de titel: "Als de wereld zou vergaan bleef Den Hoorn gewoon bestaan".


Pak ze als je kunt!

In Schipluiden begon koninginnedag om ca 10.30 uur met de gebruikelijke aubade en het vlag-hijsen. Uiteraard ook het Wilhelmus en de twee bekende Schipluidense liederen, Schipluiden voor Oranje en Kinderen voor Oranje. 
Kort daarna de optocht met als thema: Country & Western. De MKZ crises had tot gevolg dat er geen paarden en andere dieren mee mochten lopen. Maar met enige fantasie was daar wel wat aan te doen! 
Het middag programma rond het voormalige gemeentehuis was voor een groot deel ook in country & western stijl, compleet met line-dancegroep "Desperado". Vóór het gebouw presenteerde de gymnastiek van sv Schipluiden zich met een aantal optredens.