MIDDEN - DELFLAND

Drukke dag voor Sinterklaas!

Veel kleine en grotere kinderen leefden er naar toe: De dag dat Sinterklaas Den Hoorn en Schipluiden kwam binnenvaren met de stoomboot. Het was die 17e november wel een heel drukke dag voor de Sint (een bezoek aan Delft moest hij een week uitstellen). 
Tussen de twee bezoeken aan onze gemeente door was ook nog zijn aankomst in Maastricht gepland, die op de TV te zien was. 
In Den Hoorn bracht Peter Vermeulen tijdens het wachten op de stoomboot de sfeer er al flink in met Sinterklaasliedjes en wuifoefeningen.  
Om even na half-elf kwam de boot met Sinterklaas. Een groot aantal kinderen begroette hem. Na de korte optocht met de muziek van Sint Caecilia bracht Sinterklaas een bezoek aan de Hoornbloem waar alle kinderen van Den Hoorn waren samen gekomen.
's Middags om twee uur kwam Sinterklaas aan in Schipluiden. Na een kort welkom begon de rondrit door de wijk Rozemarijn. Voor het (oude) Raadhuis was de menigte inmiddels al flink gegroeid.
De Sint was "goedgemutst" bij zijn korte toespraak op de trap van het Raadhuis. Het mooie weer en zijn rustige reis naar Nederland heilpen hierbij.


Zie ginds komt...


Piet..Piet..Piet....

Wat de Sint een beetje verbaasde was dat de majoretten van de 80-jarige Muziekvereniging Sint Caecilia er zo jong uitzagen!
Aansluitend was er in de Dorpshoeve een kinderfeest met Sinterklaas en zijn Pieterbazen in de hoofdrollen.

Volgens Sinterklaas mochten de kinderen hun schoenen al meteen deze zaterdagavond bij de kachel, schoorsteen of CV zetten.

23 december 2013