MIDDEN - DELFLAND

Fokuswoningen in Schipluiden

Het bouwplan Korpershoek is vrijwel klaar. Op zaterdag 3 november werd het Fokusproject officieel geopend. Woningbouwstichting Sint Willibrordus bouwde en beheert deze woningen. De uitbreiding van het dienstencentrum Korpershoek was al eerder officieel in gebruik genomen. Fokus staat voor aangepaste huisvesting voor mensen met een lichamelijke handicap. Door aanpassingen in de woning kunnen mensen grotendeels zelfstandig wonen. Voor Algemene Dagelijkse Levensbehoeften (ADL) kan dag en nacht een beroep worden gedaan ADL-assistenten. 


Nieuwbouw Korpershoek

Truus en Dirk Bosman wonen in een van deze Fokuswoningen sinds 6 juli 2001. In een artikel in de Delftsche Courant lazen we over de moeizame weg die uiteindelijk leidde tot de toewijzing van hun nieuwe woning. Nu genieten zij in de vier-kamerwoning dagelijks van de ruimte in huis en de omgeving. 


Huizen langs het "schelpenpad"

Het Fokusproject, bestaande uit twaalf woningen, kreeg bijdragen van de Westlandse gemeenten en subsidies van het College van Zorgverzekeraars en het Stadsgewest Haaglanden.  

23 december 2013