MIDDEN - DELFLAND

Feestelijk kerstconcert in de historische kerk van Schipluiden

Op zondag 16 december brengt Vox Delflandiae het Weihnachtsoratorium van Johann Sebastian Bach. Vaste plaats van handeling is de N.H. kerk te Schipluiden. Voor dit kerstconcert zullen de kaarsen in de fraaie koperen kroonluchters worden ontstoken, zodat u in een sfeervolle ambiance kunt genieten van dit kerstoratorium.

Het is inmiddels het tiende concert sinds de oprichting van Vox Delflandiae in september 1999. De zondagmiddagconcerten in de sfeervolle historische kerk van Schipluiden mogen rekenen op een groeiende publieke belangstelling. Het koor - zo'n twintig zangers -, de instrumentalisten en de solisten komen bijna allemaal uit de eigen regio. Vox Delflandiae is dus een echte Delflandse aangelegenheid. Telkens wordt in een korte maar intensieve repetitieperiode een concert voorbereid.

Juist door deze manier van werken ontstaan spontane en levendige uitvoeringen van het repertoire. De repetities en concerten van het ensemble staan onder leiding van de Schipluidense dirigent Koos van Beurden.

Vast onderdeel in het programma van Vox Delflandiae zijn de cantates van Johann Sebastiaan Bach. Het Weihnachtsoratorium wordt gevormd door in totaal zes cantates. Vox Delflandiae zal de eerste drie uitvoeren, geschreven voor eerste, tweede en derde kerstdag. Bach vertelt daarin in feestelijke koren, recitatieven, fraaie aria's en indrukwekkende koralen het kerstevangelie uit Lucas.

Als solisten werken mee Petra Weijers - sopraan, An Schrama - alt, Adriaan Wouters - tenor en Hans Gijsen - bas. Dirigent is Koos van Beurden. 

Het kerstconcert door Vox Delflandiae is op zondag 16 december aanstaande om 16.00 uur in de Nederlands Hervormde kerk, Dorpsstraat 3 te Schipluiden. Toegang: vrije gift.

Bijdrage: Flip van der Eijk