MIDDEN - DELFLAND

Schipluiden-Den Hoorn 

Als deze streekderby weer in aantocht is raken de gemoederen van vele voetballiefhebbers en dorpelingen verhit. De (lokale) kranten staan er dan vol van. Terwijl het bestuur bevreesd is voor een 'ludieke' actie.

In de Delftsche Courant stond deze keer een interview met 'wildeman' Berry Berkhout. In zijn jeugd speelde hij bij de jeugdselectie van Sparta, maar moest daar tenslotte op medische indicatie weg. Hij speelt nu met veel plezier bij Schipluiden. Het gaat redelijk goed met het eerste van de zondag onder leiding van trainer Henk van Dorp. Onlangs werd nog gewonnen van DHC bij een oefenwedstrijd. Dit volgde op drie gewonnen competitie wedstrijden!

Een ander artikel in dezelfde krant waarschuwde potentieel publiek dat deze streekderby doorgaans geen mooi voetbal brengt. De wedstrijd van zondag 25 februari werd al twee maal verzet vanwege mindere weersomstandigheden. 


Het tweede doelpunt van Den Hoorn

De eerste helft eindigde in 3-1 voor een beter voetballend Schipluiden. In de tweede helft kwam Schipluiden duidelijk minder in het spel en werd vooral in de verdediging gedrukt. Met de wind méé had Den Hoorn duidelijk meer kracht en kwam met twee mooie doelpunten op een verdiend gelijkspel: 3-3


Vreugde bij de (tweede) gelijkmaker van Den Hoorn

Statistiek: 

Schipluiden-Den Hoorn: 3-3 (3-1): Van Mierlo 1-0, Mulder 1-1, Van Oyen 2-1, Berkhout 3-1, R. Blom 3-2, R. Blom 3-3.

23 december 2013